Live Live

Spanbroek laat de straatverlichting de hele dag branden

Gepubliceerd: Zaterdag 26 januari 2019 06:40

Spanbroek laat de straatverlichting de hele dag branden

OPMEER - In Spanbroek brandt de straatverlichting sinds begin januari de hele dag. Volgens Liander zit er een complexe storing in de kabels, wat heeft geleid tot deze tijdelijk oplossing tegen het donker. Het is bij omwonenden onduidelijk waar het probleem vandaan komt en wanneer het wordt opgelost.

Op 31 december viel alle straatverlichting uit. Buurtbewoners grapten nog dat de gemeente dit had gedaan zodat zij het vuurwerk beter konden zien. Toen de verlichting de dagen erna ook uit bleef, was het duidelijk dat het om een storing ging. Liander kreeg meerdere meldingen van de Spanbroekse inwoners en ging op onderzoek uit: "Het gaat om een complexe storing in de kabels."

Tijdelijke oplossing
Om bewoners niet in het donker te laten zitten, heeft Liander een bijzondere tussentijdse oplossing gevonden: "We hebben de verlichting nu handmatig omgezet. Dit heeft alleen wel als resultaat dat de lantaarnpalen de hele dag branden. Dit is de enige oplossing voor nu, dus dan maar even zo."

Liander heeft op 29 januari onderhoud gepland aan de kabels, zodat de lichten weer op normale tijden aanstaan. Het is nog niet duidelijk of dit onderhoud definitief doorgaat, vanwege de vorst in de grond.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services