Live Live

Spierdijk denkt na over de toekomst

Gepubliceerd: Vrijdag 30 november 2018 14:22

Spierdijk denkt na over de toekomst

SPIERDIJK - Spierdijkers werken samen aan het behoud van een vitaal dorp. Het college van burgemeester en wethouders ontving tijdens het dorpsgesprek op 29 november in Café Duijn Bowling Spierdijk 50 inwoners om samen verder in gesprek te gaan over het dorp.

Burgemeester Posthumus vroeg hen “Waar wordt u ‘bloid’ van en wat zou er beter kunnen?”


Een grote saamhorigheid, veel activiteiten en inwoners die doorzetten en aanpakken. Dat maakt Spierdijk tot het sterke dorp wat het is, met maar liefst 147 bedrijven, 35 verenigingen/stichtingen en 1458 inwoners. De landelijke uitstraling, rust en gemoedelijkheid worden gewaardeerd. Er is volop bedrijvigheid, een actief verenigingsleven, een prachtig gezondheidscentrum en als er iets beter kan, dan pakken ze het direct sámen op! Leerlingen van de Jozef & Mariaschool werden ook bij het dorpsgesprek betrokken. Een ouder had input opgehaald en gaf aan dat de jeugd ook graag in Spierdijk woont. De bowlingbaan, sportclub St. George, Jongensclub, Meidenclub én vele speelplekken dragen daar aan bij gaven ze aan.

Drie doe-teams gaan nu aan de slag om Spierdijk nog mooier te maken en vitaal te houden. Zij richten zich op groen in het dorp, een toekomstvisie voor behoud van voorzieningen en meer mogelijkheden voor spel en recreatie. Aandachtspunten op het gebied van verkeer zijn er ook. Die worden opgepakt door de gemeente en via de website aan de inwoners teruggekoppeld. Spierdijk is het elfde dorpsgesprek waar deze aanpak van het college vorm krijgt.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services