Live Live

Spirit’30-De Zouaven werd een spannende pot voetbal

Gepubliceerd: Zondag 28 oktober 2018 14:36

Spirit’30-De Zouaven werd een spannende pot voetbal

HOOGKARSPEL. Vooraf aan de wedstrijd Spirit’30-De Zouaven was er een reünie vam oud-spelers van beide clubs. Het was vijftig jaar geleden dan de beide hoofdmachten tegenover elkaar stonden in de voetbalcompetitie.

Veel publiek weer zaterdagavond, langs de lijn maar ook op de volgepakte tribune. De Zouaven begon voortvarend. Wel kansen gen doelpunten. Spirit’30 was vooral fysiek bezig en daar hadden de spelers van De Zouaven het moeilijk mee. Ook het intimideren naar de scheidsrechter door Spirit’30 en niet zij, maar De Zouaven spelers liepen tegen veel gele kaarten op. Alex Wagenaar was het eerste slachtoffer. De toegekend vrije schop door Lennaert Bakker ging rakelings naast het doel van de Zouaven Opmerkelijk was de gele kaart voor assistent-scheidsrechter Evert Korse (Spirit’30), omdat hij met zij vlag omhoog bleef staan.. Halverwege de eerste helft stond het nog steeds 0-0.

Er waren wel kansen, echter zowel Jan Dekker ( Spirit’30) als Aron van Loon ( De Zouaven) hielden hun doel schoon. Na bij een half uur in de eerste helft, kreeg Lennaert van Spirit’30 de kans vanaf 11 meter, omdat Aron van Loon in de fout ging. De Strafschop ging net naast.

Lennaert Bakker, 14 dagen terug tegen West-Frisia nog goed voor de 1-1 uit een hoekschop, liet zich na een blessure vervangen. Er waren nog wel wat kansen maar tot scoren kwam het niet.

Russtand 0-0

Na rust een fanatieker en iets fysiek sterker De Zouaven en ook nu bleef het bij gemiste kansen voor beide doelen. Na bijna een half uur in de 2e helft was het raak voor de Zouaven. Joris de Wit zette voor en bij de 2e paal kopte Robin Kooiman raak 0-1.

Spirit’30 was duidelijk aangeslagen. Ondanks een schot van Cees Duijn in de handen van Aron van Loon. Even alter een vrij ernstige blessure aan de arm van doelman Aron van Loon en hij werd voor de laatste minuten vervangen door Patrick Schooneman. Die nog enkele reddingen verrichte en zag ver in blessuretijd Brian Sikkens 0-2 scoren.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services