Live Live

Sponsorplons Enkhuizen brengt fors meer op dan verwacht

Gepubliceerd: Woensdag 17 april 2019 21:39

Sponsorplons Enkhuizen brengt fors meer op dan verwacht

ENKHUIZEN – Zaterdag 2 februari is de sponsorplons Enkhuizen gehouden waarbij meer dan tweehonderd sportieve kinderen mee deden om zoveel mogelijk geld op te halen voor verschillende goede doelen.

Waar er voorheen gedacht werd dat het evenement 8000 euro had opgeleverd bleek vanavond tijdens de uitreiking van de cheques wel anders. De totale eindscore van dit evenement kwam maar liefs uit op 16.000 euro.

In het Peperhuis aan de Wierdijk zijn de cheques vanavond uitgereikt aan de belanghebbenden. Het overgrote deel van het geld zal worden besteed aan zwemles voor kinderen waarvan de ouders het zich niet kunnen veroorloven en die ook via de (gemeentelijke) bijdrage hiervoor niet in aanmerking komen. Het is de bedoeling dat al deze kinderen gewoon hun A-zwemdiploma kunnen halen en veilig zijn met al de Enkhuizer wateren om hun heen.

Momenteel zijn er al zes aanmeldingen van kinderen die na de zomervakantie willen starten met de zwemlessen (in 2018 waren dit 9 kinderen waarvan er inmiddels 7 geslaagd zijn). Met het hoge opgehaalde bedrag is er nog ruimte voor meer aanmeldingen.

De totale opbrengst wordt verdeelt onder onderstaande goede doelen:
1: Zwemles voor kinderen die daar nu niet naartoe kunnen.
2: Drijvend fun-speeleiland voor Recreatiebad Enkhuizerzand.
3: Steun aan de Enkhuizer Zwemverenging (EZV) en de Vrijwillige Reddingsbrigade Enkhuizen.
4: Speciale zwemhulpstukken voor mensen met een handicap.
5: Twee vrijkaartjes voor iedere deelnemer van de sponsorplons.

De organisatie laat weten alle sponsors heel hartelijk te bedanken voor alles, zowel de sponsors in geld als de sponsors in natura. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geworden. Uiteraard is het hiermee niet gedaan en wordt er voor volgend jaar ook weer op een grote deelname van kandidaten en sponsors gehoopt.

Foto’s: Aangeleverd

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services