Live Live

Spookt het in de kerktoren van Opperdoes ?

Gepubliceerd: Vrijdag 01 februari 2019 07:27

Spookt het in de kerktoren van Opperdoes ?

OPPERDOES - De kerkklok in het centrum van Opperdoes staat de laatste tijd regelmatig stil. Soms stopt-ie na drie weken en dan weer na vier dagen. Johan Ippel van de gemeente Medemblik weet normaal gesproken de klok wel weer aan de praat te krijgen, maar heeft nu toch hulp ingeschakeld van de klokkenmaker en een elektricien.

Ippel gaat regelmatig bij de klok kijken als die stil staat en weet inmiddels wel wat er hand is met het ding. "Het is heel vervelend, maar af en toe komt het gewicht op de grond en dan stopt de klok."

Maar het probleem oplossen lijkt nog niet zo eenvoudig. Er gaat iets niet goed met de communicatie tussen het uurwerk en het mechanisme waar de gewichten aan gekoppeld zijn.

Eeuw oud
Het is een flinke klus om de boel echt goed te repareren, maar dat maakt de Opperdoezers niet uit. De klok is bijna 100 jaar oud en het is de trots van hun dorp. Niet repareren is geen optie. "Het is het mooiste gebouwtje van Opperdoes", vindt Ippel. "Dan is het toch zonde om die klok niet te repareren. Dat ding moet gewoon weer mooi draaien."

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services