Live Live

Start Formule 1: Je moest er als Max Verstappen-fan wat voor over hebben

Gepubliceerd: Maandag 18 maart 2019 06:51

Start Formule 1: Je moest er als Max Verstappen-fan wat voor over hebben

ENKHUIZEN - Je moest er als Max Verstappen-fan wat voor over hebben: door het tijdsverschil met Australië begon de Formule 1-race iets na 6.00 uur zondagochtend. De die hard fans zaten daarom al heel vroeg in cultureel centrum De Dromedaris in Enkhuizen om de Grand Prix op groot scherm te bekijken.Zo'n vijftig liefhebbers genoten van een stevig ontbijt en koffie om de start van een nieuw Formule 1-seizoen bij te wonen. Dan zet je met liefde de wekker om 05.00 uur 's ochtends op een zondag. "Je moet er wat speciaals van maken. Ik heb er zin in. Als Max er ook zin in heeft, dan heb ik een goed jaar", zegt een van de vroege vogels tegen NH Nieuws.

Verstappen start de race als vierde. Zodra hij Ferrari-coureur Sebastian Vettel inhaalt, gaan de aanwezige fans uit hun dak. Uiteindelijk eindigt de Nederlander op een knappe derde plek. Een mooie start van het seizoen volgens een fan aan de bar: "Als het zo blijft doorgaan, wordt het een mooi seizoen dit jaar.'

Dit kan een andere liefhebber onderstrepen: "Het was een prachtige race, heel gezellig hier. Een lekker ontbijt op een belachelijke tijd vroeg in de morgen, maar ik ben blij."

Gewoon in de middag
En zo gaat iedereen blij naar huis. In afwachting van de volgende race. Die is op 31 maart in Bahrein, een eilandstaat voor de kust van Saoedi-Arabië waar het tijdsverschil met Nederland twee uur is. Gelukkig voor de liefhebbers wordt deze race gewoon in de middag uitgezonden.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services