Live Live

Stede Broec is assertief!!

Gepubliceerd: Donderdag 03 mei 2018 15:53

Stede Broec is assertief!!

STEDE BROEC - Afgelopen april was de afsluiting van de cursus Fitboxing in Jongerencentrum Inventas. In samenwerking met Muhammet Uysal, bokstrainer en orthopedagoog, hebben 15 jongeren in 8 trainingen geleerd voor zichzelf op te komen.

Muhammet: Ik heb de cursus Fitboxing zelf ontworpen en geef dit in samenwerking met Inventas al sinds 2014. Het is een groot succes in Grootebroek. Wij hebben tientallen jongeren succesvol geholpen. Jongeren worden naar mate ze ouder worden bewuster van hun eigen lichaam. Dit in combinatie met verwachtingspatronen van buitenaf, zoals groepsdruk, kan ervoor zorgen dat jongeren (en zelfs volwassen) zich een buiten beentje voelen.

Met Fitboxing leren jongeren (vanaf 11 jaar):
- bewuster worden van hun lichaamshouding en die van anderen,
- hun eigen communicatieve vaardigheden te verbeteren,
- hoe ze conflicten uit de weg kunnen gaan en deze eventueel handig kunnen oplossen,
- ze leren verbaal en fysiek te 'boksen' ter zelfverdediging tijdens confrontaties
- kritiek leren geven en krijgen, 'NEE' te leren zeggen en eigen keuzes te maken.

Deze workshop wordt aangeboden door Stichting Welzijn Stede Broec (Centrum Jeugd en Gezin) en wordt aangeboden voor een lage prijs aan jongeren in Stede Broec en omgeving. Stichting Welzijn biedt aan alle leeftijden assertiviteitstrainingen zo zijn er de rots en water trainingen voor de kinderen t/m 12 jaar en de assertiviteitstrainingen voor volwassenen. Zie voor meer informatie hierover de website van Stichting Welzijn Stede Broec www.welzijnstedebroec.nl

NIEUW!
Vanaf komende cursus bieden wij ook een cursus Fitboxing aan ouders en verzorgers. Wij zien geregeld ouders worstelen met de opvoeding van hun kinderen. Dit kan hen op bepaalde gebieden ook onzeker maken. Wij leren ouders en verzorgers:
- assertiever te worden als persoon en de manier van opvoeding,
- bewuster te worden van hun communicatieve vaardigheden naar hun kinderen toe,
- effectief straffen en belonen in de opvoeding met positieve resultaten.

De cursus vindt plaats vanaf vrijdagmiddag 26 mei tot met 13 juli. Van 16:00 tot 17:00 voor de jongeren en van 17:00 tot 18:00 (tijdstip kan veranderd worden nav animo) voor de ouders. Het is in de grote zaal of voor de deur van Jongerencentrum Inventas. De kosten voor de cursus zijn € 25,= per deelnemer en dat is inclusief materiaal gebruik. Deelname is op volgorde van inschrijving en gaat door bij voldoende aanmeldingen. Geef naam, telefoonnummer en woonplaats op via info@jcinventas.nl. Meer info op onze website www.jcinventas.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services