Live Live

Stede Broec komt er bekaaid vanaf in de nieuwe Omgevingsvisie 2050

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 09:12

Stede Broec komt er bekaaid vanaf in de nieuwe Omgevingsvisie 2050

STEDE BROEC - In het concept van de Omgevingsvisie komt volgens de fractie van ODS Stede Broec er maar bekaaid vanaf. In de Omgevingsvisie gaat het vooral over de promotie van Westfriesland. Zo is er sprake van meerdere opstappunten van de snelbus naar Amsterdam maar in Stede Broec zal geen opstappunt komen volgens deze Omgevingsvisie. Het valt de fractie van ODS vooral op dat Stede Broec maar zelden voorkomt in het concept Omgevingsvisie.

ODS vind dat Stede Broec vooral zichzelf op de kaart moet zetten, mede omdat door de komst van vliegveld Lelystad het verkeer in Westfriesland enkel maar toe zal nemen. Zo wil ODS dat ook Stede Broec een verdubbeling van het spoor tussen Hoorn en Enkhuizen maar ook een snelbusverbinding tussen Hoorn en Lelystad en een verdubbeling van de aantal rijbanen op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad.

ODS volgt hiermee de gemeenteraden van Medemblik en Hoorn die al eerder via diverse moties opriepen om het spoor en de wegen te verdubbelen richting Lelystad.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services