Live Live

Stede Broec pakt verkeersveiligheid Middenweg aan, Ventweg wordt looppad

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 10:13

Stede Broec pakt verkeersveiligheid Middenweg aan, Ventweg wordt looppad

STEDE BROEC - Stede Broec gaat de verkeersveiligheid van het winkelend publiek nabij de Action en Hema aan de Middenweg aanpakken. Na overleg met de ondernemers is er een plan opgesteld waarin zowel de gemeente Stede Broec als de ondernemers aan meegaan betalen.

Zo zal de huidige Ventweg verdwijnen en wordt deze vervangen voor een breed looppad met voorziengen voor fietsparken en bankjes, parkeren kan men dan langs de Middenweg. Ook de Provincie Noord-Holland zal een deel van de kosten voor haar rekening nemen via een toegezegde subsidie. 

Het college hoopt in het eerste kwartaal van 2019 te kunnen starten met de werkzaamheden die gefaseerd uitgevoerd gaan worden dit vanwege de verdere opvulling van de locatie waar voorheen Op/maat zat. De plannen voor deze invulling zijn in de eerste helft van 2019 uitgewerkt. 

De werkzaamheden beginnen met de ventweg en de keermogelijkheid voor vrachtverkeer, daarna is de locatie van Op/maat aan de beurt. Op de Middenweg komen verkeersdrempels en krijgt het parkeerterrein bij de appartementen een uitbreiding van 30 extra parkeerplaatsen. 

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services