Live Live

Stephanie moet crowdfunding actie starten om noodzakelijke traplift te bemachtigen

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juni 2019 21:49

Stephanie moet crowdfunding actie starten om noodzakelijke traplift te bemachtigen

ENKHUIZEN/BOVENKARSPEL – Stephanie van 27 is de wanhoop nabij, zij is 27 jaar oud en heeft AMC. Een ziekte waarbij er al bij de geboorte standsafwijkingen zijn van meerdere gewrichten.

Het verhaal
Ondanks haar spierziekte heeft Stephanie gewoon werk, ze werkt als ambulant hulpverlener en doet haar best om zo goed mogelijk in het dagelijks leven mee te draaien. Zij woonde in een gelijkvloerse woning, een appartement dat onderdeel is van de woonlocatie “Oosterweed”, onderdeel van Esdege Reigersdaal. Een omgeving waar veel mensen wonen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

In 2017 heeft zij haar liefde Lars ontmoet en afgelopen november hebben ze samen een huis gekocht in Enkhuizen om zo gezamenlijk verder te kunnen gaan in het leven. Een gezamenlijk droomhuis om nog vele jaren plezier van te kunnen hebben. Na een flinke verbouwing met de nodige aanpassingen om ondanks haar beperking zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven wonen en Esdege Reigersdaal achter zich te laten. Echter zal het trappenlopen niet gaan vanwege de spierziekte.

Voor de aankoop van de woning heeft het jonge stel de aanvraag voor de traplift in gang gezet bij de ‘WMO’ , echter moest voor de beslissing de woning wel eerst aangekocht worden.Tot grote verbazing van het jonge stel is echter de vergoeding van de traplift afgewezen omdat er een adequate woning is achtergelaten waar wel de voorzieningen en zorg nodig waren die Stephanie nodig heeft.

Echter of die locatie de juiste keuze is om een jong gezin te stichten zijn de meningen sterk over verdeeld. Feit blijft dat het jonge stel door stugheid van de gemeente met handen in het haar zit, door alle noodzakelijke verbouwingen is er geen geld meer over voor de noodzakelijke traplift. En zolang die er niet is zal de aangekochte woning niet betrokken kunnen worden. Uit nood wonen Stephanie en Lars nu bij familie en staat de aangekochte en verbouwde woning leeg.

Via een crowdfundactie probeert het stel nu alsnog de traplift te realiseren, steunt u de actie. Kijkt u dan eens op https://www.doneerdoel.nl/actie/1968/help-mij-omhoog

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services