Live Live

Sterrenwacht Orion weer open voor grote publiek

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 11:05

Sterrenwacht Orion weer open voor grote publiek

STEDEBROEC – Na jarenlang geharrewar over de brandveiligheid in het Streekbospaviljoen trok Sterrenwacht Orion medio 2018 zijn conclusie en bleef gesloten voor het grote publiek. Alleen beperkte groepsbezoeken op afspraak waren nog welkom.

Ondertussen zijn alle problemen opgelost, en is het pand weer geheel brandveilig gemaakt waardoor iedereen weer welkom is op de kijkavonden en zondagmiddag openstellingen. Meer dan 40 brandmelders zijn er in het pand geplaatst, de deur van de expositieruimte is breder gemaakt en omgedraaid zodat hij nu in richting van de vluchtroute opengaat, er is een brandwerende tussenmuur aangebracht en de aardlekschakelaars zijn vervangen door deugdelijke exemplaren.

Door alle aanpassingen is dit het einde van de beperkte bezoekers aantallen en zijn alle vergunningen weer binnen om 150 bezoekers tegelijkertijd binnen te laten. De eerstkomende publieksavond is vrijdag 14 december tijdens de sterrenregen Geminiden. Vanaf het dakterras kunt u genieten van dit schouwspel terwijl tijdens korte demonstraties in het vernieuwde planetarium wordt uitgelegd hoe sterrenregens ontstaan en hoe de data te voorspellen is.

Afbeelding: Wim Langbroek

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services