Live Live

Taart voor Hoornse Huttendorp vrijwilligers

Gepubliceerd: Maandag 11 februari 2019 06:43

Taart voor Hoornse Huttendorp vrijwilligers

HOORN - Ieder jaar, rondom Valentijnsdag, organiseert de VVD Statenfractie samen met de plaatselijk VVD een taartenactie. Tijdens deze actie zet de VVD vrijwilligers, maar ook professionals in het zonnetje. Deze mensen of organisaties verdienen een taart, omdat zij zich inzetten voor hun buurt, wijk, dorp, stad of regio.

Uitreiking in Hoorn

Op 9 februari jl. werden er taarten uitgereikt aan de vrijwilligers en professionals van het jaarlijkse Huttendorp evenement in Hoorn. De professionals van Stichting Netwerk kunnen jaarlijks rekenen op ruim 160 vrijwilligers van tussen de 14 en 25 jaar die zich belangeloos inzetten.

De VVD Hoorn zet deze vrijwilligers en professionals extra in het zonnetje door hen te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de Hoornse samenleving.

Het Huttendorp

Huttendorp Hoorn is bedoeld voor (basisschool)kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Maximaal 800 kinderen kunnen meedoen aan Huttendorp Hoorn. De Huttendorp week vindt plaats in de zomervakantie. Van maandag tot en met vrijdag zijn de kinderen aan het bouwen (timmeren/zagen/schroeven etc.) aan hun eigen hut. Maar in deze week vinden er meer activiteiten plaats zoals een disco-avond, een water dag en een huttendorp picknick. En er bestaat ook een heus Huttendorp lied. Het is dus een feestelijke week voor honderden jonge kinderen.

Zonder alle vrijwilligers zou dit niet allemaal kunnen plaatsvinden. Voor de VVD Hoorn zijn dat redenen genoeg om de vrijwilligers te bedanken en te trakteren op een stukje taart.

Uitdaging van het College van B&W

Bij de uitreiking van de taart was ook wethouder Marjon van der Ven aanwezig die haar bijzondere waardering uitsprak voor de vrijwilligers van het Huttendorp. De vrijwilligers waren daar natuurlijk erg blij mee en gingen een stapje verder door het voltallige College van B&W uit te nodigen bij het Huttendorp deze zomer om een bijdrage te leveren aan de organisatie en werkzaamheden in het dorp. Wethouder Van der Ven nam deze handschoen direct op en beloofde dit in het College te bespreken met de toezegging dat Wethouders en Burgemeester ongetwijfeld een bijdrage zullen gaan leveren.

strong>Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services