Live Live

Team Leef elke Dag blogt vanaf de Alpe D'Huez - dag 3

Gepubliceerd: Dinsdag 05 juni 2018 06:39

Team Leef elke Dag blogt vanaf de Alpe D'Huez - dag 3

ENKHUIZEN - Soms is de beste training algehele rust. Vandaag was nu typisch zo’n dag voor vele teamleden al werden we daar toch een beetje toe gedwongen. Want wat zo zonnig begon, werd al snel een sombere natte middag.

De teamleden met een goeie weerapp of dom geluk hebben de morgen nog even gebruikt voor wat ‘wen’ kilometers, de overige leden hebben zich vooral bezig gehouden met... relaxen en merchandise kopen. Vesten, fietstenue’s petjes, koelkast magneetjes en ga zo maar door.Alles tegen spotprijs en daar wordt je toch altijd een beetje hebberig van..

De avond is voor de Bas Mulder Award. Bas Mulder, een van de vele jonge deelnemers van Alpe d’HuZes, overleed in 2010 op 24-jarige leeftijd aan lymfklierkanker. Bas wist gedurende de 4 jaar van zijn ziekte mensen van alle leeftijden te inspireren.  Ter ere van hem is de Bas Mulder Award in het leven geroepen.

Met deze Award stimuleert het KWF de jonge talentvolle onderzoekers om baanbrekend onderzoek te verrichten en het uiterste van zichzelf te vergen.

Dit jaar gaat de award onder andere naar Sandra Heskamp welke het geldbedrag gaat besteden aan een onderzoek rond immunotherapie..

Wie weet levert deze extra financiële bijdrage een nieuwe doorbraak op om zo weer een stap bij ons eigenlijke doel te komen, namelijk dat er niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker.

Marcel van Blokland

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services