Live Live

Thierry! Thierry!

Gepubliceerd: Zaterdag 23 maart 2019 23:55

Thierry! Thierry!

Thierry Baudet heeft gesproken. En hoe! Hij hield een schitterend klinkende overwinningsspeech, waarmee hij ieder, die het idee heeft dat hij niets meer is dan een uit de klei getrokken boerenlul, grandioos opzij zet. Hij sprak woorden en gebruikte beelden, waarvan semi-intellectuelen als ikzelf zonder hulp de ware betekenis niet meteen geheel konden doorgronden. Gelukkig zijn er media, die nu nog in alle vrijheid berichtgeving mogen verzorgen, die verklaringen publiceerden van zijn uitspraken. Thierry heeft gestudeerd en is een geleerd man te noemen. Men neme daarom zijn woorden uiterst serieus!

De vleugels van Minerva’s uil die wijsheid zouden verspreiden kwamen ter sprake en ineens dacht ik aan mijn opleiding aan de Kweekschool in Den Helder. Ook daar was de uil het symbool van wijsheid. Het schoollied begon met:

Wij allen zijn de uilen

Uit het kweekschool uilennest

Dat stevig op drie zuilen

Voor het leven is gevest.

Nu moet ik de zin ‘Wij allen zijn de uilen’ even relativeren. Niet iedere student was ook automatisch uil. Je diende eerst tijdens een schoolkamp ontgroend te worden. Wie deze ceremonie niet onderging bleef gewoon uilskuiken. Ik ben op milde wijze ontgroend en mag me dus met gepaste trots een uil noemen.Thierry heeft, ondanks de mooie vergelijkingen, zonneklaar gemaakt waar zijn partij voor staat. Ik beken dat ik de kreet boreaal heb opgezocht, maar in een krantenartikel werd het me pas echt duidelijk. De term heeft door de Franse rechts-populistische politicus Le Pen een heel platte betekenis gekregen. Kort gezegd betekent het dat in dit huidige tijdperk alle ellende in je land komt door de buitenlanders die zomaar vrijuit binnen blijven stromen om ons prachtige cultuurgoed te vernietigen.Ook van het klimaat heeft Thierry verstand. Die opwarming van de aarde is een fabeltje. Stook gerust je hout- turf- olie- en kolenkachel en haal je vuurkorf maar weer zonder enige schroom uit de schuur. De maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, zijn volstrekt overbodig, maar we betalen er wel als kleine man een godsvermogen voor.Nederland moet gewoon zo snel mogelijk uit Europa. Kijk maar naar de Britten, bij wie de zegeningen van een afscheiding zich nu al duidelijk beginnen te openbaren. Zij verkeren reeds in het stadium dat zij beter zicht krijgen op het moois dat zij eens hadden. En ook het referendum, dat zulk heerlijk speelgoed bleek te zijn voor Thierry en zijn kompanen, doordat je er iets heel anders van kan maken dan waar het voor bedoeld is, moet gewoon weer terug.Wij, kiezers en zeker de 17,6 % van de Hoornse kiezers die enthousiast voor hem kozen, zullen hem als fenomeen even moeten dulden. Wij, kiezers, behalve de 17,6% die enthousiast voor hem kozen, zullen inderdaad zien hoe een beschaving die sinds het echte Boreaal is opgebouwd, teloor gaat. Thierry noemde in zijn speech niet voor niets de media, die men wat hem betreft links mag laten liggen. Hoe harder je je tegen hem en zijn partij verzet, des te fanatieker zal zijn aanhang aandringen op vervolgstappen. En heeft Geert Wilders niet meer moslims de moskee ingejaagd dan welke imam ooit had kunnen bereiken? Wat een zegen, dat Thierry zoveel beschaafder de populistische boodschap kan verkondigen dan Wilders, Janmaat, Trump en de historische figuur van onze oosterburen.Ik zal Thierry en zijn borealisme dulden en alle fakenieuws, waarmee zijn achterban en gele hesjesgelovigen zich zo graag voeden, niet telkens bestrijden. Is het nu nepnieuws dat zijn partij oorspronkelijk Partij voor Demagogie zou heten? Omdat hij zo graag onzinnigheden de wereld in slingert, voel ik zelfs lichtelijk verwantschap. Thierry heeft gestudeerd aan de universiteit van Leiden. Minerva is de naam van de studentenvereniging aldaar. Hij is daar echter nooit lid van geweest. Goed beschouwd is Thierry Baudet dus nog gewoon een uilskuiken.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services