Live Live

Tiny Houses in Enkhuizen.

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 15:06

Tiny Houses in Enkhuizen.

ENKHUIZEN – De kans is groot dat jongeren vanaf 23 jaar straks in de gelegenheid gesteld worden om te gaan wonen in Tiny Houses. Deze praktische en duurzame huisjes voor één en/of twee persoonshuishoudens kunnen in één dag gebouwd worden en op hun plek worden neergezet.

Vandaag om 15:00 is de website tinyhouse-enkhuizen.nl online gegaan. Op deze website wordt de inwoners van Enkhuizen gevraagd om mee te denken over de plek waar deze huisjes neergezet kunnen worden. Wethouder Erik Struijlaart en Harry Draaisma, directeur/bestuurder van Welwonen kijken met belangstelling uit naar de reacties van de inwoners en zijn als gemeente en Woningcorporatie Welwonen trots op deze Westfriese primeur en ervan overtuigd dat de bewoners van Enkhuizen met goede geschikte locaties komen aandragen. Echter zal de uiteindelijke locatie van de Tiny Houses bepaald worden door de gemeente en Welwonen.

De Tiny Houses zijn duurzaam, energiezuinig en hebben een oppervlakte van 20 tot maximaal 50 m2. Alle houses zullen worden aangesloten op riool, water en elektra. Jongeren vanaf 23 jaar die interesse hebben om in een Tiny House te wonen kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website. De maximale duur dat de Tiny Houses gehuurd kunnen worden zal vijf jaar zijn en ze zullen uiterlijk tien jaar lang op de gekozen bestemming blijven staan.

Welwonen en de gemeente hopen de eerste bewoners te kunnen verwelkomen in de eerste helft van 2019.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services