Live Live

Trekkerringsteken Wadway viert 10-jarig jubileum

Gepubliceerd: Zondag 08 juli 2018 19:02

Trekkerringsteken Wadway viert 10-jarig jubileum

WADWAY – Ringsteken hoort bij het kermisweekend van Wadway in het derde weekend van juli. Van oudsher kwamen de paarden met rijtuigen opdraven om de kermis van Wadway op te luisteren met een wedstrijd ringsteken. Helaas liep het aantal deelnemers terug en door de startpremies van de deelnemers werden ook de kosten te hoog, waardoor het evenement financieel niet meer haalbaar was. Het ringsteken met paarden werd daarom gestopt. Het eerste jaar zonder ringsteken leverde een bijna leeg café op. Dat zagen Ronald Zuurbier, John Limmen, Annet Schipper en Jos Boots met lede ogen aan en besloten actie te ondernemen.

Het jaar daarop werd gestart met de organisatie van een ringsteekwedstrijd voor klassieke landbouwtrekkers. Daar was direct voldoende animo voor en met een achteraf gezien te klein deelnemersveld, werd de eerste editie een succes. Er werd besloten om door te gaan en zo ontstond een jaarlijkse traditie die steeds meer publiek trok. Toch was het evenement 3 jaar geleden bijna ter ziele. Zuurbier en Limmen stopten als bestuurslid en er leken in eerste instantie geen nieuwe opvolgers. Uiteindelijk meldden zich Ted van Dam, Rosita van Diepen, Glenn Dekker en de huidige voorzitter Ben Kamp, zodat het jaarlijkse plattelandsfeest alsnog doorgang kon vnden.

De kracht van het trekkerringsteken in Wadway is volgens Ted van Dam hoe het evenement georganiseerd is. Dat geeft dat deelnemers er een mooie ervaring aan overhouden. Via mond op mondreclame heeft het zich wel verspreid. Daarnaast is het inschrijfgeld laag en enthousiasme lijkt zich snel te verspreiden. De laatste jaren komt er ook steeds meer jeugd op af. Daarnaast is het ook een echt plattelandsfeest voor de plattelanders en in die sfeer kunnen bezoekers en deelnemers zich goed vinden.

Er zijn nogal wat prijzen te verdelen. Naast de beste ringsteker zijn er o.a. prijzen voor het schoonste geheel en voor originaliteit. Toch wordt het volgens het bestuur geen carnavalsoptocht, er wordt immers geen thema meegegeven. Het pauzenummer dit jaar is net als het gehele evenement uniek. Deelnemers zullen gaan ringsteken met een scootmobiel. Een hilarische onderbreker voor een serieuze wedstrijd. Het trekkerringsteken in Wadway is op zondag 15 juli om 15.00 uur in Wadway, bij Café de Vriendschap. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services