Live Live

Tuinen bezichtigen in West-Friesland

Gepubliceerd: Vrijdag 07 september 2018 19:39

Tuinen bezichtigen in West-Friesland

HOOGWOUD - Ieder jaar organiseert 'Top in de kop' weer een rondgang langs de mooiste tuinen in de kop van Noord-Holland. Arie En Tinie Schaafsma van de Mienakker in Hoogwoud doen al jaren mee met het evenement.

Ook dit jaar stellen zij hun prachtige rosarium 'De Rozenhof' weer open voor publiek. Op zondag 9 september kan iedereen komen kijken tussen 11.00 en 17.00 uur op Mienakker 1 in Hoogwoud..

De familie Schaafsma had vroeger een klein tuindersbedrijf waar ze groenten, aardappelen en tulpen kweekten. Het bedrijf leverde niet voldoende inkomen, zodat Arie stopte met de teelten en een baan kreeg buiten de deur. Hij wild zijn vrije tijd prettig besteden en zo ontstond de rozentuin. De tuin groeide gestaag, omdat Arie steeds meer nieuwe soorten in zijn tuin kreeg. Een tuin die nu 150 soorten rozen telt, verdeeld over 1200 struiken en ongeveer 100 soorten fuchsia's.


Het mooie van rozen is, volgens Schaafsma, dat ze bloeien van begin juni tot diep in de herfst. "Ze noemen het niet voor niets de koningin der bloemen." Er komen door het jaar heen bezoekers uit het hele land. Allerlei tuinenclubs die hen weten te vinden via het internet komen hun rozen bekijken, en zo af en toe wordt er wel een struikje verkocht. Via Top in de kop kunt u ook andere tuinen bekijken in Noord-Holland. Bij de familie Schaafsma is de entree gratis en net zoals de koffie en de thee.
 
Foto: Theo Annes

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services