Live Live

Twee bruggen afgesloten in Bovenkarspel

Gepubliceerd: Woensdag 19 juni 2019 13:25

Twee bruggen afgesloten in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL - Twee bruggen in Bovenkarspel zijn tijdelijk dicht. De brug bij de Sint Martinusstraat, ter hoogte van huisnummers 15 en 23, is morgen en vrijdag van 's ochtends vroeg tot 17.00 uur afgesloten. De brug tussen de Overhaal en de Overtoom is gisterochtend door een hoogwerker van zijn plek getild en komt op 2 juli weer terug.

Zo meldt mediapartner NH Nieuws. Bij de brug in de Sint Martinusstraat worden de damwanden hersteld, waardoor de brug is afgesloten. Bij de brug tussen de Overhaal en Overtoom gaan dezelfde werkzaamheden plaatsvinden.

Voor de bewoners rondom de brug bij de Overtoom en Overhaal creëert de verwijderde brug mogelijk een lastige situatie. De brug staat recht voor hun huizen en fungeert voor aangrenzende huizen als een soort voordeur, omdat het mechanisme in de stoep zit verwerkt. Door het wegtillen, verdwijnt een deel van de stoep en daarmee de aanloopmogelijkheid. Bewoners kunnen hierdoor 'letterlijk' niet bij hun voordeur, waardoor bijvoorbeeld ook de brievenbussen bij de achterdeur worden gehangen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services