Live Live

Twee locaties gekozen voor Tiny Houses in Enkhuizen

Gepubliceerd: Maandag 25 maart 2019 20:36

Twee locaties gekozen voor Tiny Houses in Enkhuizen

ENKHUIZEN - Reeds vorig jaar wisten wij u al te melden dat de gemeente Enkhuizen in samenwerking met Welwonen zich gaat inzetten voor het plaatsen van Tiny Housen om zo het woningprobleem onder de jongeren voor een gedeelte snel en vakkundig te kunnen oplossen.

Na de procedure van inschrijvingen en juridisch en technisch onderzoek naar de mogelijkheden zijn er thans twee locaties op het oog die ruimte bieden voor het plaatsen van acht Tiny Houses. De ene locatie bevindt zich aan het einde van de straat Berrie. Dit is een open terrein dat momenteel alleen is ingericht als grasveldje. De tweede locatie waar de Tiny Houses kunnen komen te staat is wat meer zuidelijker van ons stadje en ligt aan de Melkbon.

Beide locaties liggen in de wijk Gommerswijk en zijn gezamelijk groot genoeg voor acht Tiny Houses, vier per locatie. De oorspronkelijke streefdatum van de eerste bewoners in het voorjaar van 2019 is daarmee overschreden maar dat betekend dus niet dat het project roemeloos naar de horizon verdwijnt.

Wat is een Tiny House?
Tiny House is een moderne, snelle en waardevolle woonvorm. Kleine energiezuinige huisjes van ca. 39 m2 gebruiksoppervlakte. Ze worden aangesloten op de riolering en voorzien van water en elektra. De Tiny Houses zijn ontworpen voor eenpersoonshuishoudens, maar zeer zeker ook bewoonbaar voor twee personen. De huisjes staan doorgaans in één dag en alles zit erop en eraan.

Vooral voor jongvolwassenen van 23 jaar en ouder zijn Tiny Houses een welkome aanvulling op de woningvoorraad in Enkhuizen. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen door de gemeente Enkhuizen en Welwonen. De omwonenden van de locaties worden geïnformeerd en de RO-procedure wordt in gang gezet. Daarna kunnen de huisjes worden besteld. 


Als alles volgens planning verloopt kunnen de Tiny Houses in het vierde kwartaal 2019 worden geplaatst. Dit is wellicht ruim een half jaar later dan wat de originele planning was (voorjaar 2019). Maar dit zal wellicht te maken hebben met Juridische procedures, technische mogelijkheden, vergunningen en infrastructuur. Zodra wij meer weten houden wij u op de hoogte.

Afbeelding/foto: Wim Langbroek


Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services