Live Live

Tweede bijstelling begroting Veilig Thuis

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 22:24

Tweede bijstelling begroting Veilig Thuis

HOORN – Veilig Thuis Noord-Holland Noord kent wachtlijsten die steeds groter worden. Veilig Thuis slaagt er niet in dit op te lossen. Onder het verscherpte toezicht waaronder deze organisatie nu staat zijn maatregelen genomen om de wachtlijst op te lossen en de bedrijfsvoering te verbeteren. Dat kost echter extra geld. Het Hoornse college stelt voor het extra geld te putten uit de bestaande budgetten jeugdhulp en WMO.

Veel fracties vinden dit een weinig fraaie oplossing. Men heeft weinig goede woorden over het door Veilig Thuis gevoerde beleid. Andere fracties kunnen zuchtend akkoord gaan, omdat het werk erg belangrijk is.

Wethouder Marion van der Ven deelt de zorgen van de commissie. Ze kan zeggen dat aan een betere bedrijfsvoering wordt gewerkt. Er is ondanks een hoog ziekteverzuim wel iets gedaan aan de wachtlijst. De organisatie heeft ook extra werk gekregen, doordat ook gezinnen begeleid gaan worden. Hoorn wil niet wachten totdat de regering met aanvullende financiering komt. Het zal niet betekenen dat er op de daadwerkelijke hulp gekort zal worden.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services