Live Live

Uitbreidingsplannen Museumstoomtram ten kostte van parkeerplaatsen transferium

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 07:53

Uitbreidingsplannen Museumstoomtram ten kostte van parkeerplaatsen transferium

HOORN - Nu de de werkplaats van de Museumstoomtram is omgebouwd naar 'Bello Atelier' is het tijd om de tweede fase van de uitbreidingsplannen van het Museumstoomtram te starten. In deze plannen gaat de Museumstoomtram niet alleen flink verduurzamen maar ook uitbreiden om zo op jaarbasis meer bezoekers te kunnen ontvangen, doel is om van 160.000 bezoekers per jaar te groeien naar minimaal 190.000 bezoekers per jaar.

Om de uitbreiding van de werkplaats te kunnen verwezelijken moet een deel van het transferium dat aan de Museumstoomtram grenst tijdelijk worden opgeofferd. Tijdelijk moeten 18 parkeerplaatsen plaatsmaken maar dit zal volgens de gemeente Hoorn niet gaan leiden tot veel problemen omdat de 'spits' van de museumbezoekers tegenovergesteld ligt aan dat van de forensen. Op dagen dat mensen vrij zijn, vakanties, weekenden, dagje vrij, zullen meer mensen de Museumstoomtram gaan bezoeken.

Het college van B&W van Hoorn maakt gebruik van haar bevoegdheid om af te wijken van de parkeernormennota waardoor de uitbreiding van de Museumstoomtram nog dit jaar van start kan gaan. Dit is noodzakelijk gezien de wensen van de financiers van de Museumstoomtram. Wel moet er nog een omgevingsvergunning worden verleend door de gemeente Hoorn.

De Museumstoomtram komt nog dit voorjaar met haar uitbreidingsplannen waarin zij haar plannen zal presenteren.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services