Live Live

Ursemmers blij met nieuwe ijsvogelwand

Gepubliceerd: Zaterdag 22 december 2018 08:59

Ursemmers blij met nieuwe ijsvogelwand

URSEM - Sinds kort zitten er weer ijsvogels bij het natuurgebied in Ursem. Vanmorgen werd er een ijsvogelwand geplaatst, tot blijdschap van veel Ursemmers die zich ervoor hard maken dat het gebied aan De Leet blijft bestaan.

Werkgroep Oersheim Natuur maakt zich zorgen dat het natuurgebied zal verdwijnen. Met de nieuwbouwplannen van de wijk De Tuinen zal het gebied uiteindelijk door huizen worden omringd. "Het gebied bestaat al zo'n vijftien jaar en het zou doodzonde zijn als het weggaat", vertelt Hans Oudejans van de werkgroep. 

Begin december hebben de Ursemmers hun plannen voor het gebied gepitcht aan wethouder Caroline van der Pol. Zo staat er ook nog een oeverzwaluwwand en een vogelkijkpost op de wensenlijst van de werkgroep en zien ze graag dat het gebied ook voor educatie voor scholen ingezet kan gaan worden.

Het is afwachten wat er uiteindelijk met het bestemmingsplan van het gebied zal gaan gebeuren. "De volgende stap is het benaderen van de politieke partijen in de gemeente Koggenland om een breed draagvlak te krijgen. We willen dat het als natuurgebied wordt bestempeld", aldus Hans Oudejans.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services