Live Live

Veel kinderen Westfriesland hebben kans op onderwijsachterstand

Gepubliceerd: Dinsdag 23 april 2019 07:39

Veel kinderen Westfriesland hebben kans op onderwijsachterstand

WESTFRIESLAND - Het Ministerie van OCW stelt extra financiering beschikbaar voor gemeenten waar meer dan 15% van de kinderen een hoog risico op onderwijsachterstand hebben. Wij hebben voor u de cijfers van de zeven gemeenten even op een rijtje gezet.

Hoorn: In Hoorn heeft 16% van de 7.480 kinderen tussen 2 en 12 jaar kans op onderwijsachterstand. De meeste kinderen wonen in de wijk de Grote Waal met 35% van de kinderen, Kersenboogerd-Noord is met 25% tweede en Risdam-Noord volgt met 21%. Kinderen die in Bangert en Oosterpolder wonen maken de minste kans op onderwijsachterstand.

Drechterland: In Drechterland heeft 8% van de 1.880 kinderen tussen 2 en 12 jaar kans op onderwijsachterstand. De grootste kans op onderwijsachterstand hebben kinderen die wonen in Oosterblokker op de voet gevolgd door Westwoud en Venhuizen beiden met 10%, Hoogkarspel volgt met 7% van de kinderen.

Stede Broec: In Stede Broec heeft 14% van de 2.140 kinderen tussen 2 en 12 jaar kans op onderwijsachterstand. In Grootebroek gaat het dan om 14% van de kinderen en in Bovenkarspel om 13% van de kinderen.

Enkhuizen: In Enkhuizen heeft 15% van de 1.820 kinderen tussen 2 en 12 jaar kans op onderwijsachterstand.

Koggenland: In Koggenland heeft 8% van de 2.280 kinderen tussen 2 en 12 jaar kans op onderwijsachterstand. De kinderen uit Avenhorn en Hensbroek lopen met 15% de meeste kans op onderwijsachterstand, de kinderen in Obdam lopen met 6% de minste kans op onderwijsachterstand.

Opmeer: In Opmeer heeft 9% van de kinderen tussen 2 en 12 jaar kans op onderwijsachterstand.

Medemblik: In de gemeente Medemblik heeft 11% van de 4.440 kinderen kans op onderwijsachterstand. De meeste kinderen die kans maken op een onderwijsachterstand komen uit de kern Medemblik, de kinderen uit Wognum lopen met 6% de minste kans op onderwijsachterstand.

Het ministerie van OCW zegt dat het belangrijk is dat gemeenten de wijken waar kinderen de grootste kans maken op een onderwijsachterstand zo goed mogelijk in beeld brengt, dit om de toegekende middelen zo doelgericht mogelijk te kunnen inzetten.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services