Live Live

Veertiende keer Hobby en Kunstroute in Enkhuizen

Gepubliceerd: Dinsdag 14 mei 2019 18:59

Veertiende keer Hobby en Kunstroute in Enkhuizen

ENKHUIZEN - Zaterdag 18 mei, bij slecht weer 25 mei, staat de karakteristieke “Boerenhoek” voor de veertiende keer in het teken van hobby en kunst. Bovendien zal een afvaardiging van Muziekvereniging Dindua de Boerenhoek ’s middags opvrolijken met muziek.

Tussen 11.00 en 17.00 uur exposeren zo’n 70 kunstenaars in 25 veelal ’verborgen’ tuinen van dit prachtige stukje beschermd stadsgezicht. 4 nieuwe tuineigenaren stellen dit jaar hun tuin beschikbaar en de organisatie kan 14 nieuwe exposanten begroeten. Bovendien doen de Huiskamer en de Seniorenschool mee, die werk van hun cliënten c.q. leerlingen laten zien. De exposanten komen van ver buiten Enkhuizen. De exposant die de meeste kilometers aflegt is Hans Voet uit Oosterhout. 


Hij zal laten zien hoe je porselein giet in de tuin van zijn zus, Tinie Bart. Maar hoewel veel deelnemers in West Friesland woonachtig zijn, komen er meerdere van verre t.w. Alkmaar, Diemen, Driehuis, Odijk, Castricum en Lelystad. Ook dit jaar zijn er weer zeer uiteenlopende kunstuitingen te bewonderen, zoals foto’s, tekeningen, etsen, beelden, schilderijen(in veel technieken en maten), keramiek, haak- en breiwerk, werken met textiel, papierknipkunst, sieraden, kaarten, opgemaakte gaasbakken en planten. 

Op de route komt u Barbara Moody tegen, die de Ouwe Gouwsboom op doek gaat vastleggen. U kunt de route lopend of fietsend afleggen. De deelnemende tuinen zijn makkelijk herkenbaar aan de unieke Hobby en Kunstvlag. De folder met de tuinen en de deelnemers is verkrijgbaar bij het VVV en de boekwinkels. Natuurlijk vindt u ook alle info op www.hobbyenkunstroute.nl

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services