Live Live

Veiligheidsambitie 2022

Gepubliceerd: Dinsdag 11 december 2018 21:39

Veiligheidsambitie 2022

HOORN – Voor de periode tot 2022 wordt een nieuwe veiligheidsambitie vastgesteld. Het college wil in ieder geval aandacht hebben voor: preventie jongeren en jongvolwassenen, Top X-aanpak, veiligheid als onderdeel van stadsontwikkeling, woon- en adresfraude, toezicht op straat, ondermijning, verbinding zorg- en veiligheidsdomein, gebiedsgerichte aanpak en high impact crimes. Het is ook belangrijk dat samenwerking met bewoners, partners en ondernemers bij de aanpak van problemen.

De commissieleden kunnen zich goed vinden in het voorstel. Extra nadruk wordt gelegd op het op peil houden van de capaciteit van het politiekorps, op korte aangifteprocedures en op aanpak seksueel misbruik.

Burgemeester Jan Nieuwenburg kan de commissie geruststellen over de grootte van het politiekorps. Zaken die niet op lokaal niveau kunnen worden uitgevoerd (bijv. cibercriminaliteit) worden in groter verband aangepakt. Ook regionaal zijn afspraken gemaakt om o.a. mensenhandel aan te pakken. Cameratoezicht zal worden uitgebreid. De preventieve aanpak van probleemjongeren is succesvol gebleken en zal worden gecontinueerd.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services