Live Live

Venhuizer wil via Europa strijden voor betere pensioenen:

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 10:31

Venhuizer wil via Europa strijden voor betere pensioenen:

Roy Ho Ten Soeng gaat zich als kandidaat voor de Europese Verkiezingen inzetten voor betere pensioenen. De 73-jarige Venhuizer staat op nummer twee bij 50PLUS en wil zich daar voor inzetten.

"Nederland hanteert een rekenrente van 1,1 procent, terwijl het advies van Europa veel hoger ligt", vertelt Ho Ten Soeng tegen mediapartner NH Nieuws. En des te lager de rente is, des te meer moeten pensioenfondsen in kas hebben. "Nederland moet door Europa bij wet gedwongen worden dit aan te pakken. Er is namelijk genoeg geld beschikbaar voor betere pensioenen. De ouderen pikken het niet meer."

Europa niet verder uitbreiden
Verder vindt hij dat Europa kritischer naar het eigen functioneren moet kijken. "We zijn niet tegen Europa. Maar het is tijd om een pas op de plaats te maken. Het erbij halen van allerlei nieuwe landen terwijl we eerst nog orde op zaken moeten stellen. Dat willen we een halt toe roepen."

Momenteel staat 50PLUS op 0 zetels in de peilingen. Dus wordt het nog knap lastig om een plekje in Brussel te bemachtigen. Toch is Ho Ten Soeng positief. "Ik denk dat we wel een zetel kunnen halen. En ik ga via voorkeurstemmen er dan ook bij te komen."

Posters in het Chinees en Papiaments
Daarvoor heeft hij ook een geheim wapen ingezet. De geboren Surinamer met Chinese ouders richt zich niet alleen op de West-Friese achterban, maar heeft zelfs verkiezingsposters laten maken in het Chinees en het Papiaments. "Het zou een gemiste kans zijn als ik die oudere Chinezen niet probeer te bereiken. Verder heb ik ook posters gestuurd naar Aruba, Bonaire, Curaçao en onlangs ook naar Sint Maarten."

Ondertussen voert hij door het hele land campagne. Stil blijven zitten wil hij niet. "Natuurlijk zegt mijn vrouw wel eens: 'Roy, stop er nou een mee'. Maar ze weet ook dat ik wat moet doen. Want niets doen, betekent dat het verval intreedt. Ik wil nog fit blijven, en ik kan zeker nog jaren vooruit."

 

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services