Live Live

Verbouwing bibliotheek Enkhuizen kost ruim een ton

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 06:42

Verbouwing bibliotheek Enkhuizen kost ruim een ton

ENKHUIZEN – De aanstaande verbouwing van de bibliotheek aan het Wielewaal in Enkhuizen gaat ruim een ton kosten, dit is wat B&W in een brief aan de gemeenteraad laat weten.

Het geld dat afkomstig is van de verkoop van het pand aan het Kwakerspad, waar de oude bibliotheek gevestigd was zal grotendeels worden besteed aan verbouwing en herinrichting van de bibliotheek aan de Wielewaal bij de Bonte Veer.

Het pand aan het Kwakerspad is verkocht voor 241.00 euro, vooraf was er met de gemeente afgesproken dat de netto opbrengst van de verkoop gebruikt zou worden voor een reserve t.g.v. de bibliotheek die in overleg met de gemeente mag worden besteed.

De bibliotheek had nu toestemming gevraagd om een gedeelte van deze reserve te mogen inzetten voor herinrichting. De huidige inrichting van de bibliotheek is gedateerd en voldoet niet meer aan de huidige eisen en voorzieningen. Door de geplande herinrichting zullen de vindbaarheid en herkenbaarheid verbeterd worden en wordt er weer volledig voldaan aan de Arbo technische eisen.

De bibliotheek wordt voorzien van een jeugdhoek, een digilab en de ruimte zal multifunctioneel inzetbaar worden gemaakt. De herinrichting zal worden uitgevoerd in eigen beheer en gaat 117.240 euro kosten. De planning is dat alle werkzaamheden in het derde kwartaal van dit jaar uitgevoerd zullen zijn.

Foto: Wim Langbroek

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services