Live Live

Verkeerslichten bij winkelcentrum Zwaagdijk-Oost

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 16:13

Verkeerslichten bij winkelcentrum Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – ,,En dan mag dit verkeerslicht ook direct een tijdje op rood blijven staan, ” zegt Herman Wildenberg in het NHD. Leo Entius, eigenaar van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost, wil de boerderij die op het terrein staat ombouwen tot winkel. De gemeente Medemblik staat dit niet toe omdat er te weinig parkeerplekken zijn.

Door een fout van de voormalige gemeente Wervershoof, die voor het complete perceel de bestemming detailhandel gaf en niet alleen het nu bebouwde deel is de huidige gemeente Medemblik voor een groot dilemma geplaatst.

Aan de ene kant weigert Entius alle medewerking om een veilige toe- en uitritten te creeëren aan de andere kant moet de gemeente Medemblik iets doen aan de vele ongevallen die er gebeuren tussen de bezoekers van het winkelcentrum en fietsers die gebruik maken van het fietspad.

Entius heeft al meerdere malen aangeven dat hij eerst zijn zin wil hebben om het winkecentrum verder uit te breiden met extra winkels voor hij zijn handtekening gaat zetten onder de aanpak van het verkeersprobleem. Siem Zeilemaker (PWF) en de Bewonerscomité opperen nu om er verkeerslichten te plaatsen om zo het verkeer wat beter te stroomlijnen.

Sinds de komst van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost hebben de middenstanders in de omliggende dorpen veel van hun inkomsten verloren.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services