Live Live

Vernield kindergraf in Wognum

Gepubliceerd: Donderdag 13 september 2018 17:54

Vernield kindergraf in Wognum

WOGNUM - Woensdagmiddag ontdekte de opa van de vier jaar geleden overleden Luna dat het graf van zijn kleindochter op de begraafplaats aan de Kerkstraat vernield was. En het lijkt er op dat dit een doelbewuste actie was, want er was maar een graf vernield. Het graf van Luna!

De vernielingen zijn gepleegd in het vredige kinderhoekje op de begraafplaats. De verontwaardiging in het dorp is groot. Het overlijden van Luna, vier jaar geleden op het schoolplein in Wognum heeft indertijd veel indruk gemaakt op de bewoners van Wognum. De familie heeft geen idee waarom het graf vernield is. De familie voelt zich machteloos. Het lijkt alsof iemand de nagedachtenis aan Luna probeert te wissen

De opa van Luna bezoekt regelmatig de begraafplaats. ,,We hebben van een andere moeder van wie een kindje hier ligt, gehoord dat alles rond twee uur ’s middags nog in tact was”, vertelt hij. ,,Toen ik tegen vier uur zelf kwam kijken, lage alle ornamenten en delen over het pad, en de andere graven verspreid. Ze hebben een marmeren plaat van een andere stenen plaat geschopt. Dus het is echt met heel wat kracht gebeurd. En doelbewust. Ik hoop maar dat de dader z’n tenen heeft gebroken.” Er is aangifte gedaan bij de politie.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services