Live Live

Vijf brandweervrijwilligers Koggenland onderscheiden

Gepubliceerd: Woensdag 28 november 2018 08:56

Vijf brandweervrijwilligers Koggenland onderscheiden

DE GOORN - Burgemeester Rob Posthumus van de gemeente Koggenland verraste vrijdagavond 23 november vijf brandweervrijwilligers met een koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de brandweer in het gemeentehuis van Koggenland.

Posthumus speldde René Schoenmaker, Koos Grooteman, Sjoerd Mol, Richard Mooij en Jack Luitjes de versierselen op van Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij dragen met hun jarenlange inzet bij aan het vergroten van de veiligheid en het welbevinden van de inwoners van gemeente Koggenland. Schoenmaker is al dertig jaar in actieve dienst bij de vrijwillige brandweer, de andere vier vijfentwintig jaar.

Verjonging
Tijdens de jaarlijkse vergadering worden alle brandweermannen van Koggenland in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Er werd teruggeblikt op een redelijk rustig jaar en vooruit gekeken naar de toekomst, waar men met interesse de ontwikkelingen van zonnecellen en accupakketten volgt met het oog op veiligheid. Burgemeester Posthumus en de teamcommandant brandweerzorg West-Friesland doen beiden een oproep tot verjonging van het korps en meer diversiteit.


Verschillende brandweerlieden ontvingen vanwege het aantal jaren inzet onderscheidingen en oorkondes en drie personen ontvingen hun diploma voor het behalen van 'Manschap A'.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services