Live Live

Vijftigste vogelshow van start

Gepubliceerd: Donderdag 01 november 2018 21:53

Vijftigste vogelshow van start

LUTJEBROEK - Momenteel is voor de 50e keer de vogelshow in Lutjebroek van start gegaan. Café de Paus aan de P.J. Jongstraat is omgetoverd tot een waar paradijs voor iedereen die van vogels houdt. Bijna 500 vogels zijn er aanwezig die graag al hun pracht en praal aan de bezoekers laten zien, 442 vogels hiervan doen er mee aan de wedstrijd. Deze wedstrijdvogels worden gekeurd door keurmeesters van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers en krijgen punten voor o.a. de kleur, conditie, poten, snavel en formaat.

De toegang is gratis voor iedereen die deze pracht wilt gaan bewonderen. Het gaat van kleine zebravinkjes tot en met grote papagaaien, bijna alle in Nederland gehouden vogelsoorten zijn hier aanwezig. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en u kunt er voer of andere benodigdheden aanschaffen voor als u zelf ook een vogelbezitter bent.

De vereniging Streker Vogelvrienden bestaat reeds 52 jaar en houdt nu de vogelshow voor de 50e keer. Er zijn momenteel 150 leden waarvan Ruud Kok de voorzitter is, Ruud heeft de voorzittershamer van zijn vader overgenomen en praat vol uit over zijn passie voor vogels en alles wat daarbij hoort. Ruud is zelf al vanaf zijn vijfde jaar een fanatiek kweker van verschillende soorten zebravinken waarmee hij al regelmatig in de prijzen is gevallen. Zijn voorzittershamer uit handen geven moet hij voorlopig nog lang niet aan denken.


U kunt nog komen kijken op onderstaande data:
Vrijdag 2 november van 10:00 tot 21:00
Zaterdag 3 november van 10:00 tot 21:00
Zondag 4 november van 10:00 tot 16:00

Daarna is het feest afgelopen en gaan de vogelliefhebbers weer starten met aftellen naar volgend jaar.

Foto’s: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services