Live Live

Vliegmanoeuvre - Jet Rood

Gepubliceerd: Vrijdag 15 juni 2018 20:34

Vliegmanoeuvre - Jet Rood

In Den Haag heeft men besloten dat Schiphol vluchten mag afstoten naar Lelystad Airport en Eindhoven Airport. In eerste instantie wordt dit een logistiek probleem genoemd. Maar eigenlijk is het een economisch probleem, want er moeten meer vakantievluchten kunnen plaatsvinden. Economie moet groeien, is ‘de’ mantra van de VVD (een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed).

Als doelen heeft men voor Lelystad Airport gesteld: optimale routes naar civiele route, eerder hoog vliegen en langer laag, 45.000 vliegbewegingen per jaar, kortere routes en in de toekomst stillere vliegtuigen. Dit wordt tegelijkertijd ook duurzaam genoemd.

In een krantenartikel stelde men dat de CO2-uitstoot 2.5 procent gestegen is in het eerste kwartaal. Het artikel maakt met name melding van percentages in huishoudens en dienstverlening. In de transportsector en het cluster landbouw, industrie en bouwnijverheid steeg, alsook in de luchtvaart, ook de CO2-uitstoot.
Ik heb vaak mijn bedenkingen bij al die metingen. Ik geloof namelijk niet zo heel erg dat alles zich laat meten. Na meerdere artikelen geopend te hebben over CO2-uitstoot lees ik wel over toename van de uitstoot, maar niet over hoeveel huishoudens, dienstverleners en andere sectoren dit gemeten is.

Afgelopen maand werd een eis welke tegen de Nederlandse staat was ingediend om extra maatregelen te nemen voor een goede luchtkwaliteit, afgewezen. Het gerechtshof in Den Haag vindt blijkbaar dat Nederland het wel goed doet ten aanzien van de fijnstofnormen. Ons land is de grootste vervuiler van de kleine EU-landen en we staan op de 7e plek in heel Europa. Niet zo heel duurzaam dus.

Met het oog op de ontwikkelingen rond het te openen Lelystad Airport, heb ik in Andijk een informatieve bijeenkomst bezocht. De belevingsvlucht is, naar ik begreep, niet op de hoogte gevlogen waarop men straks wil gaan vliegen. Het vliegtuig bevatte geen passagiers en bagage maar was wel volgetankt. Lelystad wordt aangesloten op bestaande vliegroutes. Men heeft niet onderzocht wáár de mensen, die gebruik zouden kunnen gaan maken van Lelystad Airport, vandaan komen. Vanuit West-Friesland is de kortste route naar Lelystad via de Houtribdijk. Dit is tevens de enige weg naar het vliegveld. De kans is dus groot dat er mega veel verkeer door onze gemeente zal komen waardoor er meer CO2-uitstoot in ons gebied zal ontstaan. De mogelijkheid om met het Openbaar Vervoer naar het vliegveld te kunnen gaan is niet onderzocht.

Er zitten dus nog veel haken en ogen aan het plan om van Lelystad Airport een actief vliegveld te maken. Het zit in de planning om met 4.000 vliegbewegingen te beginnen in 2020. Het jaar daarop wil men 7.000 vliegbewegingen maken en dan het verloop evalueren. In 2021 zullen de vliegbewegingen stijgen van 10.000 tot 45.000 vliegbewegingen in 2023.

Ik moet bekennen dat ik niet goed begreep om hoeveel vluchten het dan uiteindelijk zou moeten gaan toen men in termen van vliegbewegingen sprak. Eenmaal gezegd hebbende dat er gestart gaat worden met twee aankomende en twee startende vliegtuigen per dag, begon ik het licht een beetje te zien. De verwachting is dat het bij de verwachte getallen zal blijven. Gezien ik de overheid niet vertrouw omdat deze overheid de laatste jaren steeds vaker een wolf in schaapskleren blijkt te zijn, blijf ik maar vertrouwen op mijn boerenverstand. Wanneer het om geld gaat, doen wij mensen er niet toe.

Mocht je een tegengeluid willen laten horen tegen de groei van het vliegverkeer dan kan dat op zaterdag 23 juni in de plaatsen: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle, Maastricht en Eelde. Zie de website: http://stopluchtvaartgroei.nl.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services