Live Live

Vliegveld Lelystad steeds meer een hoofdpijn dossier

Gepubliceerd: Woensdag 19 december 2018 07:04

Vliegveld Lelystad steeds meer een hoofdpijn dossier

LELYSTAD - Het streven is nog steeds om Lelystad Airport in 2020 te openen, maar het wordt wel 'steeds ingewikkelder', zei minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) woensdag. Ze zei dat voorafgaand aan een debat over de luchthaven.

Lelystad moet vakantievliegverkeer van Schiphol overnemen zodat die zich kan richten op lucratieve intercontinentale vluchten. Het plan daartoe van de minister kreeg geen steun van de Europese Commissie. Er was verzet van de luchtvaartmaatschappijen.

De opening van Lelystad is al twee keer uitgesteld. Door de tegenslag uit Brussel wordt het steeds lastiger om 2020 te halen, meldt NH Nieuws.

Schiphol
In de coalitie is afgesproken dat Lelystad alleen vliegverkeer van Schiphol mag overnemen. Zelfstandige groei van de luchthaven is voor D66 en ChristenUnie geen optie. CDA-leider Sybrand Buma zei zondag daar ook op tegen te zijn. Daarmee sluit in het kabinet alleen de VVD zelfstandige groei niet uit.

Van Nieuwenhuizen zegt nog steeds te zoeken naar een oplossing waarbij Lelystad alleen vliegverkeer van Schiphol overneemt.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services