Live Live

Volkssterrenwacht Orion doet mee met Open Dag Water & Recreatie

Gepubliceerd: Maandag 17 juni 2019 19:58

Volkssterrenwacht Orion doet mee met Open Dag Water & Recreatie

BOVENKARSPEL - Op zondag 23 juni vindt de 29e editie van de Open Dag Water & Recreatie plaats in het recreatiegebied "Het Streekbos". Ook Volkssterrenwacht Orion pakt weer uit tijdens deze dag.

De Sterrenwacht is open voor publiek van 10:00 tot 16:00 en zit boordevol nieuw materiaal. Zo zijn bijvoorbeeld de vitrinekasten vernieuwd met een boel materiaal t.b.v. de 50e verjaardag van de eerste maandlanding ooit. Je kunt op de foto met een astronaut of gewoon gezellig het nieuwe ruimte electro spelen.

Of wat dacht je van het vasthouden van een echte meteoriet die miljarden kilometers door de ruimte heeft gezworven voordat hij op de aarde terecht is gekomen. Je kunt op een grote weegschaal zien hoeveel je op een andere planeet zal wegen en met een levensgroot hoofd van een dinosaurus op de foto.

In het planetarium van de sterrenwacht worden leuke voorstellingen gegeven waarbij je alles kunt bekijken wat er in de ruimte te zien is. De verste planeten en sterren worden zo dichtbij gehaald alsof het lijkt dat je ze zo aan kunt raken. Bij mooi en zonnig weer kun je door een telescoop met een speciaal filter ervoor naar de zon kijken en als het meezit echte zonnevlammen zien die uit de zon schieten. Deze vlammen zijn soms wel groter dan 10 aardes bij elkaar.

Er zijn een boel professionele vrijwilligers aanwezig die (bijna) al je vragen kunnen beantwoorden en die overal uitleg over kunnen geven. Kom gewoon langs en laat je inspireren door wat de ruimte je te bieden heeft en beleeft een middag als nooit tevoren.

Uiteraard is de toegang gewoon gratis, zoals u altijd van Orion gewend bent.
Meer info op: www.volkssterrenwachtorion.nl of kijk op facebook.

Foto's: Volkssterrenwacht Orion

Mail de redactie voor tips en weetjes op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services