Live Live

Voormalig Philipsterrein Hoorn wordt woon-werklocatie

Gepubliceerd: Zaterdag 01 december 2018 11:36

Voormalig Philipsterrein Hoorn wordt woon-werklocatie

HOORN - De gemeente Hoorn wil met het project Holenkwartier een nieuw woon- en werkgebied creëren. Aangezien dit niet in het bestemmingsplan past, heeft het college de gemeenteraad gevraagd om het ontwerpbestemmingsplan aan te passen.

Holenkwartier is het nieuwe woon- en werkgebied in Hoorn, projectontwikkelaar Terra Marique wil dit op de voormalige Philipslocatie bouwen. "Het Holenkwartier wordt een eigentijds gebied voor wonen, werken en recreëren in een vorm die uniek is voor Hoorn", aldus de gemeente Hoorn.

Waardevolle elementen
Het zal een combinatie worden van stedelijk wonen, openbaar gebied en genoeg voorzieningen. Naast de sloop en nieuwbouw blijven de waardevolle elementen wel behouden. Bijvoorbeeld het ketelhuis, een deel van de kantoorgebouwen en de voormalige bedrijfshallen.

De gemeente laat weten dat het Holenkwartier maximaal 400 huizen krijgt. "Dit zijn 80 sociale huurappartementen en -woningen, 20 middenhuurwoningen, 20 goedkope woningen en 280 vrije sectorwoningen." Het Holenkwartier zal volledig gasloos aangelegd worden.

Bestemmingsplan
Het college vraagt aan de gemeenteraad om het ontwerpbestemmingsplan aan te passen. Op 11 december gaat de raadscommissie het voorstel bespreken. Als de gemeenteraad positief is over het plan, kan de gemeente een definitief ontwerp maken.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services