Live Live

VVD-Hoorn: College, verhuis VoorheenVenD naar de Ford garage

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 06:20

VVD-Hoorn: College, verhuis VoorheenVenD naar de Ford garage

HOORN – Enkele maanden geleden vroeg de PvdA-fractie het college van Hoorn al om de aandacht voor VoorheenVenD. Zij moeten binnenkort het voormalige warenhuis verlaten en zouden hun activiteiten graag voort willen zetten in de oude Ford Garage aan het Keern.

Inmiddels hebben ze uit de krant vernomen dat er een nieuwe eigenaar is, die het pand volgende week al wil slopen, zonder dat er plannen zijn voor de ontwikkeling van dit gebied.

De PvdA Hoorn zou het bijzonder betreuren als de ondernemers van VoorheenVenD binnenkort weer op straat staan en de entree van Hoorn de komende jaren ontsiert zal worden door braak liggend terrein. Daarom willen wij u graag de volgende vragen stellen:

  • Bent u het met ons eens dat VoorheenVenD in zijn korte bestaan van een absolute meerwaarde is gebleken voor de uitstraling van de binnenstad en diversiteit van het winkelaanbod?
  • Bent u van mening dat Hoorn voldoende betaalbare broed- en werkplekken heeft voor jonge ondernemers en kleine zelfstandigen?
  • Betreurt u het ook dat het Bouwfonds de Ford Garage zo snel mogelijk wil slopen, zodat het niet meer kan dienen als tijdelijk onderkomen voor de ondernemers van VoorheenVenD en vervolgens een braak liggend terrein de belangrijkste toegangsweg van onze mooie binnenstad zal gaan ontsieren?
  • Kunt u een inschatting maken hoe lang dit terrein braak zal blijven liggen?
  • Zou het niet verstandiger zijn om de sloop van de Ford Garage uit te stellen totdat er concrete plannen voor dit ontwikkeling van dit gebied? Is daar overleg over geweest of zou dat op deze korte termijn nog kunnen?

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services