Live Live

VVD Stede Broec stelt vragen over procedure Villa Oigenwois

Gepubliceerd: Maandag 08 april 2019 10:38

VVD Stede Broec stelt vragen over procedure Villa Oigenwois

LUTJEBROEK - Maandagavond buigt de raadscommissie Grondgebiedzaken zich opnieuw over het verzoek van de initiatiefnemers van Villa Oigenwois in Lutjebroek om een woonvoorziening voor zestien mensen met een beperking te mogen plaatsen. De VVD Stede Broec heeft veel vragen gesteld over de procedure van de aanvraag voor het wijzigen van het bestemmingsplan.

De omwonenden hebben grote moeite met deze plannen, die deels in de ’groene scheg’ vallen. “Van de procedure klopt niets. De provincie is akkoord gegaan op basis van onjuiste informatie. Villa Oigenwois heeft niets meer met Merakel. Waarom moet dat dan hier, in Lutjebroek? En waarom zo groot?”, aldus de omwonenden.

“De groene scheg wordt gebagatelliseerd door het college. De bewoners krijgen geen antwoord en er komt ook niet meer informatie. Het is subjectief tegen objectief. Er wordt gezegd dat de kwaliteit verbetert, maar de kas stond een stuk verder naar achteren, straks staat het gebouw negen meter hoog in het zicht van de buurt."

Nut en noodzaak

De bewoners voelen zich niet gehoord, hebben kritiek op de procedure en missen ’nut en noodzaak’ om buitenstedelijk te bouwen. Ook de politiek zat vol vragen, daarom is het onderwerp een maand verschoven. De fractie van de VVD Stede Broec heeft met name veel vragen gesteld.

De commissieleden van de VVD hadden voornamelijk vragen over de procedure, de provincie in dit proces en de groene scheg. De VVD is van mening dat zowel de voor- als tegenstanders goed moeten worden gehoord. Ook moet iedereen er vanuit kunnen gaan dat de procedure open en eerlijk is verlopen.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services