Live Live

Website ‘Nieuw Begin” Enkhuizen officieel online

Gepubliceerd: Donderdag 18 april 2019 06:50

Website ‘Nieuw Begin” Enkhuizen officieel online

ENKHUIZEN – Gistermiddag is de website van Nieuw Begin Enkhuizen online gegaan, dit betekend dat vanaf nu aanmeldingen voor een coaching traject via de website gedaan kunnen worden.

Nieuw Begin is een project dat hulp biedt aan jongeren tussen de 16 en 23 jaar in de gebieden van wonen, werken, scholing, relaties, financiën, zingeving en gezondheid. Het project is gestart vanuit de Protestantse gemeente en de gemeente Enkhuizen.

Het project is gefocust op het aansturen van jongeren zodat ze zelf de regie van hun eigen leven weer in handen kunnen nemen en zich nuttig kunnen gaan maken voor zichzelf en voor de maatschappij i.p.v. met een verslaving aan spelcomputers of genotsmiddelen de hele dag op de bank te hangen.

Naast de professionele hulp en stimulans om weer aan de slag te gaan wordt er in samenwerking met Welwonen ook (tijdelijke) woonruimte geboden. Het is de bedoeling dat de jongeren een jaar in hun appartement blijven wonen en begeleid worden door Nieuw Begin. Daarna stromen ze door naar een reguliere zelfstandige woning. Het vrijgekomen apparte ment komt dan weer beschikbaar voor een andere deelnemer van het project Nieuw Begin.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services