Live Live

Wel of geen woningen Skippeljacht Venhuizen

Gepubliceerd: Woensdag 24 april 2019 06:43

Wel of geen woningen Skippeljacht Venhuizen


VENHUIZEN - Donderdagavond komt het college met voorstellen over Vitale dorpen naar de gemeenteraad van Drechterland. Het plan van de gemeente om het Skippeljacht, gelegen op en aan het schoolplein van de Josefschool te Venhuizen daar woningen te bouwen, krijgt geen bijval van de directeur van de school Inge Bruin.

Zij sprak tijdens de Ronde Tafel Gesprekken een duidelijke taal richting het college en raad. Vooral over het afbreken van Het Skippeljacht t.b.v. Woningbouw.

Ook de verkeersveiligheid van de 350 leerlingen is in het geding. Vooral de ouderraad en gemeente hebben er de laatste jaren alles aan gedaan de veiligheid van de kinderen te waarborgen en te vergroten.

De kinderen van 4 tot 12 jaar moeten dagelijks 2x per dag via 3 locaties naar school. Wanneer er dan wordt gebouwd voor woningbouw, ontstaan er gevaarlijke situaties.

Mevr. Bruin voelt zich wel gehoord door het college en raad en verwacht zeker bijval a.s. donderdag. Zodat het Skippeljacht wel enigszins aangepast kan worden behouden voor de school.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services