Live Live

Werkzaamheden Markerwaarddijk Hoorn voor meer ruimte fiets- en looppad

Gepubliceerd: Zaterdag 16 maart 2019 09:13

Werkzaamheden Markerwaarddijk Hoorn voor meer ruimte fiets- en looppad

HOORN - Het nieuwe ontwerp voor de Westerdijk staat vast. Langs het water, vanaf schouwburg Het Park tot Visserseiland, komen een nieuw fietspad en een nieuw wandelpad. Ter versterking komt er vijf meter extra berm bij, zo meldt de gemeente.

De Westerdijk krijgt als versterking een berm aan de buitenkant. Hierdoor hoeft de bovenkant van de dijk maar minimaal te worden verhoogd. Alliantie Markermeerdijken is verantwoordelijk voor de dijkversterking.

Wethouder Ben Tap: "Het ontwerp van de paden is tot stand gekomen met de inbreng van omwonenden en belanghebbenden. Omdat zij zo actief hebben meegedacht, hebben we een ontwerp kunnen maken wat goed past in de omgeving."

Ontwerp in virtual reality
Voordat het definitieve ontwerp tot stand kwam, zijn drie bijeenkomsten gehouden. De eerste bijeenkomst was eind 2016 en tijdens de derde bijeenkomst eind 2018, is er een virtual reality gedeeld. Dit werd met grote animo ontvangen.

Start in 2020
In de loop van 2019 gaat Alliantie Markermeerdijken aan de slag met de dijkversterking. Om te beginnen worden exacte maten bepaald en de keuzes voor materialen vastgelegd. De uitvoering start naar verwachting in 2020. Als dit project helemaal is afgerond, heeft het college de ambitie om het gebied tussen de dijk en de woningen opnieuw in te richten. Dit zal wederom in samenspraak gaan met de bewoners.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066 of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services