Live Live

Wervershoof aankomend weekend in de ban van 'Molenpop'

Gepubliceerd: Maandag 24 september 2018 08:48

Wervershoof aankomend weekend in de ban van 'Molenpop'

WERVERSHOOF - WERVERSHOOF – Molenpop viert het eerste lustrum op 30 september. Voor de vijfde maal sluit het muziekfestival het molenseizoen af bij Molen de Hoop in Wervershoof. Veelzijdige muzikanten uit de regio zorgen voor een gevarieerd muzikaal programma en laten de molen rocken! Aanvang 14.00 uur. Entree is gratis.

De molen is geopend vanaf 11.00 uur. Terwijl jeugd en ouderen genieten van de muziek, kunnen de kinderen spelletjes spelen in de molen en zich vermaken op het springkussen. Ook kunnen zij onder begeleiding Molen en Halloween windlichtjes maken. Cliënten van de Koopman in Wervershoof helpen mee. In de Vang kunt u terecht voor koffie met lekkers en heerlijke broodjes warm vlees en saté. Buiten op het terras staan biertaps – ook voor wijn en frisdrank – en parasols en een grote tent zorgt voor beschutting bij wat minder weer. De kopers van de Gemeenschapsveiling krijgen een vipverzorging.

Programma Molenpop – aanvang 14.00 uur

Ook dit jaar verzorgt Stichting Music Events Wervershoof (SMEW) Molenpop bij Molen de Hoop. Martijn Berkhout verzorgt het geluid en de pauzemuziek.

14.00 – 15.00 uur Detour

Detour is een Westfriese band opgericht door vier vijftig plussers die voor de lol pop/rock liedjes spelen. De meeste liedjes komen uit de jaren zestig en zeventig maar ook wat recenter werk wordt gespeeld. Enkel leden hebben in het verleden in de Band Liverpool gespeeld en andere weer in de Kelderboyz en Generation Gap. De bezetting is als volgt: Sjaak Neuvel op zang, Koos Roozendaal op gitaar, Joop Berends van Loenen op drums en Theo van Ophem op de basgitaar.

15.30 – 16.30 uur Young & Younger

Een akoestisch duo gevormd door de broers Marc en Kris Schouten. Ze willen zelf de eeuwige jeugd behouden, maar de muziek die zij spelen komt vooral uit de 50ies en 60ies. En bij die tijd hoort natuurlijk de Rock ’n Roll. Dat de heren dit genre goed beheersen bleek wel tijdens het 50-jarig bestaan van de De Schoof, toen zij verschillende Rock ’n Roll koppels naar de dansvloer wisten te verleiden met hun vertolking van deze muziek. Meer informatie is te vinden op www.youngandyounger.nl.

17.00 – 18.00 uur Judas

Als het festival kerkpop had geheten had deze band waarschijnlijk niet gespeeld, met uitzondering van misschien een optreden op het kerkhof. Want ‘Judas’ is de meest gehate naam uit de geschiedenis, met natuurlijk een godsdienstige connotatie. Kortom, een leuke naam voor een band moeten Kees Broersen, Huub Sijm, Patrick Terwee en drummer Sander-foen-a-foe hebben gedacht. Ze beschrijven hun repertoire zelf als ‘smaakvolle harde muziek’. De enige vraag blijft dan natuurlijk: gaan ze het gelijknamige nummer ‘Judas’ van Lady Gaga ook nog spelen? Kom er achter op 30 september!

Zoals Iron Maiden zong ‘Judas be my guide’ zal deze band Molenpop afsluiten rond de klok van 5 uur.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services