Live Live

West-Friese verzorgingstehuizen tijdens hitte: "Vooral rustig blijven"

Gepubliceerd: Woensdag 24 juli 2019 09:40

West-Friese verzorgingstehuizen tijdens hitte:

WEST-FRIESLAND - De hittegolf is aangebroken en voor de oudere generatie wordt dat misschien nog wel het meeste afzien. Daarom gaan de hitteprotocols in bij de verzorgingstehuizen in West-Friesland. Zowel de Omring als Wilgaerden vertellen aan NH Nieuws: "Het is belangrijk om vooral rustig te blijven en rustig te doen."

"Kijk, als er gymnastiekactiviteiten op de planning staan kun je natuurlijk begrijpen dat niemand daar blij van wordt", vertelt een medewerkster van Wilgaerden. "Dus dat wordt uiteraard afgelast."

Lees ook: Nationaal Hitteplan van kracht voor heel Nederland

De bewoners van de verzorgingstehuizen zullen extra aandacht krijgen tijdens deze warme dagen. "Dit heeft bijzonder onze aandacht. We zijn er erg op gefocust dat alles goed gaat. Gelukkig hakken we vaker met dit bijltje."

Voetjes in koud water

De meeste winst wordt behaald met kleine huis-, tuin en keukentoepassingen. "Met zijn allen in een kring rondom het zwembadje en dan met de voetjes in koud water. Dat doet het altijd goed en het is nog gezellig ook." Daarnaast worden er vooral ijsjes uitgedeeld, krijgen bewoners luchtige kleding aan en wordt er veel water en koude fris aangeboden.

Lees ook: Eerste hulp bij hitte: 7 tips om de tropische temperaturen te overleven

"Uitdrogen is makkelijk te voorkomen en daar wordt dus goed naar gekeken. Mensen krijgen dan bijvoorbeeld ook wat extra bouillon om daarbij te helpen. Maar het belangrijkste is natuurlijk om vooral uit de zon te blijven."

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services