Live Live

West-Friesland Cup voor Kwiek

Gepubliceerd: Vrijdag 01 juni 2018 14:35

West-Friesland Cup voor Kwiek

AVENHORN - Donderdagavond 31 mei jl. stond de finale voor de West-Friesland Cup voor MO15 op de agenda op het complex van Kwiek ’78 in Avenhorn. Het werd een prachtige streekderby tussen de gastvrouwen van Kwiek en de buurvereniging RKEDO. De coaches van beide teams verklaarden vooraf dat hun team er klaar voor was en dat bleek. Van zenuwachtig voetbal was geen sprake en de inzet was tomeloos. Twee teams die het vooral verdedigend goed op orde hadden, met als gevolg maar een handvol kansen voor beide doelen. Daar waar de meiden van Kwiek domineerden en veel balbezit hadden bleek RKEDO niet ongevaarlijk via de counter.

De teams gingen rusten met 0-0, maar in de tweede helft werd er dan toch gescoord door Kwiek ’78. De meiden van RKEDO zetten daarna extra het gas er op en dat resulteerde in een strafschop in de laatste minuut. De strafschop werd koel benut zodat de beslissing moest komen door een penalty serie. Het werd knetterspannend in een sfeervolle ambiance met zo’n 400 toeschouwers. 2-2 na 5 penalty’s, waarna RKEDO mistte, maar Kwiek raak schoot en de titel veroverde.

De prijs werd uitgereikt door nationaal en internationaal assistent scheidsrechter bij het vrouwenvoetbal Franca Overtoom. Deze werd met grote vreugde aangepakt door het team en gevierd met een koele duik in de aangelegen sloot. De West-Friesland Cup voor jeugdteams is een initiatief van Scheidsrechtervereniging West Friesland. Voorzitter Jan Dijkstra en tevens sponsor van de prijzen vertelt dat dit soort competities prachtige platformen zijn om jeugdige arbitrage ervaring op te laten doen. Scheidsrechter Tessa Konijn uit Spanbroek leverde met haar assistenten een prima wedstrijd af en dat moet Dijkstra deugd gedaan hebben.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services