Live Live

Westfrisiaweg komt omhoog bij Grootebroek

Gepubliceerd: Maandag 26 juni 2017 17:40

GROOTEBROEK - Het lijkt maar niet op te houden met de problemen rondom de aanleg van de Westfrisiaweg. Bij het viaduct Voetakkers is het asfalt nu een paar meter omhoog komen zetten. 

Door de grote bergen zand aan weerszijden, is het asfalt omhoog gedrukt. Dat dit zou gebeuren was volgens omwonende Maria Weeber te verwachten. "Iedereen wist dat veengrond zacht is en dat zand gaat drukken en werken."

Het fietspad dat over de weg loopt is door aannemer Heijmans afgesloten. Fietsers uit Grootebroek en Venhuizen moeten omrijden.
"Ja dit is wel een beetje vervelend. Nu moet ik toch tien minuten langer fietsen om op m'n werk te komen", vertelt een fietster.

Buurtbewoonster Weeber heeft de provincie meerdere malen gewaarschuwd voor de zachte veengrond, maar er werd niets met haar advies gedaan. "We werden weggelachen. En dat is wel heel zuur, als je als omwonende niet serieus wordt genomen.

De aanleg van de weg gaat verder geen extra vertraging oplopen, laat Heijmans in een reactie weten aan NH Nieuws. Wel gaat de aannemer onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren. Bron: NH.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services