Live Live

Wil Cortie exposeert haar werk in verzorgingstehuis Overvest

Gepubliceerd: Maandag 25 maart 2019 18:45

Wil Cortie exposeert haar werk in verzorgingstehuis Overvest

ENKHUIZEN – Wie momenteel door verzorgingstehuis Overvest loopt kan het niet zijn ontgaan, het hangt er vol met de schitterende schilderijen van beeldend kunstenares Wil Cortie. De onderwerpen van de schilderijen zijn enorm divers en kunnen over van alles gaan zoals b.v. mensen, grafieken, dieren en noem maar op.

Met grote zorgvuldigheid heeft Wil zelf uitgezocht welke schilderijen/kunstwerken op welke muren moesten komen te hangen in het verzorgingstehuis. “alle muren hebben andere kleuren, daar horen allemaal andere thema’s bij” weet Wil enthousiast te vertellen.


Als klein kind was Wil eigenlijk altijd al bezig met tekenen en schilderen. Wat dat betreft kunnen we wel stellen dat het maken van afbeeldingen bij Wil in het bloed zit. Dit is ook terug te vinden in de diversiteit aan werken, sommige zijn vlak en abstract terwijl het bij andere weer lijkt alsof je in een 3D voorstelling bent beland en/of van het nodige reliëf zijn voorzien. Soms wel enkele lagen schilderwerken over elkaar.

Wil laat weten dat ze haar eigen technieken heeft ontwikkeld, en mede daardoor haar geheel eigen stijl heeft. Toch ondanks haar jarenlange ervaring en eigen ontwikkelde stijl schuwde Wil er niet voor om op 50 jarige leeftijd nog naar de Kunstacademie te gaan om maar liefs vijf jaar lang dagdelen extra bij te leren. Dit was de mogelijkheid om zoveel mogelijk uit haar passie en hobby te kunnen halen.

Geen schilderij van Wil is hetzelfde, al het werk is uniek en voordat ze ergens aan begint weet ze zelf ook nog niet hoe het eindresultaat eruit zou komen te zien. Wel hebben stemming en gebeurtenissen in het leven van Wil invloed op de uitstraling van de schilderijen. Wil is positief ingesteld en als er b.v. een heftige gebeurtenis plaatsvind dan krijgen de schilderijen van dat moment allemaal kleurige vrolijke kleuren om de boel weer op te beuren.

De combinatie van verschillende schildertechnieken en gebruikte materialen geeft een extra spanning waar Wil altijd naar op zoek is. O.a. schildert zij bij Kunstkring Debutade in Hoorn en begeleid zij groepen op verschillende locaties. Op aanvraag zijn er op beperkte schaal ook workshops mogelijk.

De werken van Wil zijn ondertussen al op veel plekken tentoongesteld geweest waaronder Spirituele Beurzen, winkels, tandartspraktijken en restaurants. Als u ook een leuke locatie heeft waar verschillende mensen komen die u graag wilt laten opfleuren met de unieke schilderijen van Wil neemt u dan gerust contact op voor de mogelijkheden, of als u liever gewoon het werk van Wil direct in uw eigen woning wilt hebben hangen dan zijn de prachtige kunstwerken uiteraard ook gewoon te koop. U bent er dan van verzekerd dat u iets unieks in uw huis heeft, een exemplaar waarvan er op de hele wereld geen tweede bestaat.

Kijk voor meer informatie over het werk van Wil Cortie op haar website www.art2njoy.nl De naam van de website zegt eigenlijk al genoeg. Wil geniet ervan om kunstwerken te mogen creëren.

Foto's/interview: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services