Live Live

X-Mosh op poppodium Cayen

Gepubliceerd: Maandag 10 december 2018 09:59

X-Mosh op poppodium Cayen

Enkhuizen – Alle energie wordt eruit gemosht tijdens het X-Mosh festijn op het poppodium Cayen op zaterdag 22 december vanaf 20.00 uur. Dansen, springen en ‘beuken’ bij optredens van drie bands Canshaker Pi, Bull en The Mighty Breaks met tussendoor en na afloop het unieke DJ duo Volcano Boys.

Als de Jeugd van Tegenwoordig een hit scoort met ‘Ik kwam haar tegen in de Moshpit’, weet je dat er iets aan de hand is. De Mosh dansstijl is hard op weg om vanuit de punk en metal-scene zich te ontwikkelen tot een populair dansfenomeen bij allerlei muziekstijlen. Reden voor Cayen om een Mosh-avond te organiseren.

Het Amsterdamse kwartet Canshaker Pi staat garant voor licht-ontvlambare Indie-rock met uitbundige pop-hooks, manische uitbarstingen van lawaai en sluwe en speelse teksten. In recordtempo is Canshaker Pi één van de spannendste bands van Nederland geworden met succesvolle optredens op onder meer Lowlands, Best Kept Secret en talloze clubs en festivals. De band deed in de afgelopen jaren verschillende Europese steden aan. Canshaker Pi wordt gezien als een van grondleggers voor de huidige jonge Indie-rock scene die bij de jongeren snel in populariteit toeneemt. Op hun Europese reis raakten de jongens in contact met de Engelse band Bull. Nu is er soort van uitwisseling gaande en zijn de Engelse ‘lads’ in Nederland om met Canshaker Pi mee te toeren en nu dus ook te zien op het podium van Cayen.

The Mighty Breaks spelen uitstekende Indie-pop liedjes en gaven al eerder een goed optreden in Enkhuizen. Ze doen dit jaar meerdere optredens als support voor Canshaker Pi. Tussen de bands door en na afloop zorgen de Volcano Boys ervoor dat de voetjes van de grond blijven. Dit veelgevraagde Amsterdamse DJ duo heeft de afgelopen periode op elk groot festival hun altijd rockende plaatjes opgezet. En overal gaat het dak eraf. Lowlands, Paradiso, Skatecafé en Into The Great Wide Open. Er is een weddenschap afgesloten dat het ze ook gaat lukken in Cayen. Ook hier gaat het dak eraf!


X-Mosh! start om 20.00 uur in Cayen in de Peperstraat 2. De toegang is 8 euro. Meer informatie op www.cayen.nl.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nl

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services