Live Live

Zoektocht met honden naar vermiste Siebe gestopt:

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 12:46

Zoektocht met honden naar vermiste Siebe gestopt:

ENKHUIZEN - De Stichting Reddingshonden RHWW heeft de zoektocht naar de vermiste Siebe Viegers gestaakt. Meerdere dagen zochten de vrijwilligers op en rond het water in Enkhuizen. Nadat het onderzoek gisteren weer niks opleverde, is besloten het onderzoek voorlopig stop te zetten.

"Maar als er een goede tip komt, gaan we gelijk weer naar Enkhuizen", aldus voorzitter van de stichting Louise Smits-Jansen. Gisteren werd de binnenstad met 25 vrijwilligers, 19 speurhonden en sonarapparatuur volledig uitgekamd. "We hebben nu de hele binnenstad gehad. We hebben gedaan wat we konden, maar meer dan dit kunnen we nu niet doen."

Het is nog steeds een raadsel wat er met de 26-jarige Siebe is gebeurd. In de nacht van 14 op 15 februari verdween hij spoorloos na een café-bezoek. Hij is voor het laatst gezien in de Zilverstraat, zo blijkt uit camerabeelden. Politie-onderzoek heeft ook geen duidelijkheid kunnen geven. Zo is zijn pinpas of telefoon sindsdien niet meer gebruikt.

'Ik zou niet weten waar we nu moeten zoeken'
Meerdere malen doorzochten de vrijwilligers van Stichting Reddingshonden RHWW de binnenstad, maar zonder succes. "Ik zou niet meer weten waar we nu nog moeten zoeken. We hebben alle logische plekken, maar ook onlogische plekken nu onderzocht. Dat betekent niet dat het honderd procent zeker is dat hij hier niet is. Maar meer kunnen wij nu niet doen", aldus Smits.

Signalement Siebe Viegers
Siebe is 2.00 meter lang, heeft een zeer slank, maar atletisch postuur en groene ogen. Hij heeft halflang donkerblond haar, een snor en een sikje. Hij droeg die nacht een zwarte, leren jas, een groene muts met buttons van muziekbands, zwarte skinny jeans, een T-shirt of overhemd en zwarte Converse-sneakers met daarop een verwijzing naar de band ACDC.

Verder draagt hij een bandje met een geel vredesteken, een zilverkleurig kettinkje met een vierkant hangertje van hout en een zilverkleurig kettinkje met een verwijzing naar het verhaal van de Lord of the Rings. Wie Siebe heeft gezien of weet waar hij is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0800-6070.

Whatsapp ons voor tips op 06-20509066  of mail de redactie op redactie@weeff.nlDeel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services