Live Live

Zorgboerderij 't Radje, samen pindakaas maken

Gepubliceerd: Dinsdag 26 maart 2019 06:39

Zorgboerderij 't Radje, samen pindakaas makenVENHUIZEN – Sinds enige tijd hebben Willem Koopman en Kathalijne Kemner een zorgboerderij in Venhuizen,  Willem maakt al enige jaren verschillende soorten pindakaas, eerst nog enige honderden meters terug in het dorp aan de Buurt. Zijn vrouw werkte toen nog als verzorgster in een verzorgingshuis, nadat zij zijn verhuisd en een boerderij konden betrekken, miste Kathalijne de zorg en zoals altijd een en een twee is, begonnen zij de Zorgboerderij ’t Radje.

De naamgever is het bekende Radje enige meters verder aan de Buurt waar polderschuiten over de weg naar de andere sloot werden getransporteerd. Op dit moment hebben zij 7 ouderen, die zwaar en licht dement zijn maar ook eenzame ouderen, die zodoende sociaal contact hebben in de zorgboerderij. De ochtend begint met koffie drinken en daarna enige werkzaamheden op de boerderij waar verschillende dieren rondlopen die ook de nodige zorg moeten hebben. José heeft een vast stramien en is daar moeilijk van af te brengen zo ligt er altijd een ei in het hok, gelegd door een kip of door de grote kip Willem.

Aan de weg staat een verkooppunt, waar passanten iets kunnen kopen in een vaste volgorde gaat een van de cliënten kijken wat er is verkocht. Er wordt wel eens niet betaald en daar hebben Willem en Kathalijne de volgende tekst geplaatst. “Stelen? Misschien zien wij het niet. Maar God ziet alles”.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services