Live Live

Zorgen om vijf hectare landaanwinning bij Enkhuizen: 'In strijd met de natuur'

Gepubliceerd: Vrijdag 03 mei 2019 10:15

Zorgen om vijf hectare landaanwinning bij Enkhuizen: 'In strijd met de natuur'

Robert Zaal van Groenlinks en Hanneke Kaamer van de VVD maken zich zorgen over de plannen om vijf hectare land aan te leggen bij het IJsselmeer voor recreatieoord Enkhuizerzand. Zij vinden dat het in strijd is met de huidige plannen om de kwaliteit van de IJsselmeerse kust juist te beschermen, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Zaal en Kaamer hebben op 29 april schriftelijke vragen gesteld aan de leden van de Provinciale Staten over de plannen van recreatieoord Enkhuizerzand. In de plannen staat namelijk dat de ontwikkeling van het oord gaat leiden tot vijf hectare landaanwinning in het IJsselmeergebied. Zij vragen zich af of het dempen van de hectares echt nodig is en daadwerkelijk van zulk groot belang is voor de komst van tweehonderd recreatievilla's.

Kwaliteit van de kust
Het beschermen van de kwaliteit van de IJsselmeerkust is van groot belang en vastgelegd in de 'Agenda IJsselmeergebied 2050'. Ze vragen zich af of de plannen niet in strijd zijn met het welzijn van het gebied. In de vragen refereren ze naar de mogelijke gevolgen die het project kan hebben op de natuur boven en onder het water.

Omdat het gebied een groene, ecologische betekenis heeft hopen ze dat het beter beschermd kan worden. De leden van de provinciale staten moet de vragen binnen dertig dagen beantwoorden.

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services