Live Live

Zuiderzeemuseum pakt uit tijdens herfstvakantie

Gepubliceerd: Vrijdag 28 september 2018 08:27

Zuiderzeemuseum pakt uit tijdens herfstvakantie

ENKHUIZEN - Het is ondertussen weer zover, het prachtige zomerweer van de afgelopen maanden is plaats aan het maken voor het herfstweer. Er komt dagelijks wat meer bewolking opzetten, het wordt vroeger donker en we hebben steeds meer te maken met een stevige aanwakkerende wind die de bladeren en boomvruchten zoals eikels, kastanjes en beukennootjes uit de bomen slingert. Het wordt herfst en dat betekend dat ook de herfstvakantie er weer aankomt. De herfstvakantie is dit jaar van zaterdag 13 oktober t/m zondag 28 oktober en dit is ook het Zuiderzeemuseum niet ontgaan.

Speciaal voor de herfstvakantie heeft het Zuiderzeemuseum tal van leuke activiteiten voor de hele familie op stapel gezet. Hierbij kunt u denken aan oud Hollandse spelletjes, demonstraties van oude ambachten zoals o.a. netten boeten of verkleedpartijen in oude Volendamse en Marker klederdracht en leuke knutselactiviteiten.

Niets is te gek om iedereen die het museum bezoekt van een leuke herfstvakantie te voorzien, van 20 t/m 28 oktober is er zelfs een oud Hollandse kermis in het museum aanwezig met verschillende attracties uit het begin van de vorige eeuw. Wat dacht u van bijvoorbeeld de Kop van Jut, of een luchtschommel en een heuse Zwanenzweefmolen. Ook zal de suikerspinkraam niet ontbreken en wordt er weer verse popcorn gemaakt. De attracties van de oud Hollandse kermis zijn uiteraard gratis te betreden voor de bezoekers van het museum.

Er is een speciaal kindereiland ingericht waar de kinderen een zaadbommetje en zeep kunnen maken. Op het kindereiland wordt er tussen 13:00 en 15:00 een poppenkastvoorstelling aangeboden en kunnen er in het spelletjescafé dagelijks oud Hollandse bordspellen gespeeld worden. Voor de leergierige kinderen onder de bezoekers worden er aardrijkskundelessen en schrijflessen aangeboden op de manier zoals dat vroeger ging.

Tijdens de herfstvakantieweken is er echt teveel om op te noemen om een leuke en gezellige dag te vertoeven in het museum met het hele gezin. Er is voor ieder wat wils, jong en oud.
Het museum is in de herfstvakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 en heet u graag van harte welkom.


Foto's: Wim Langbroek

Deel deze pagina:

WEEFF - redactie@weeff.nl - Realisatie website: HPU Internet Services